Home » Головна » Онлайн-тренінг «Створення безпечного простору у школі. Формування довіри у класі»

Онлайн-тренінг «Створення безпечного простору у школі. Формування довіри у класі»

10 травня 2022 року відбувся онлайн-тренінг «Створення безпечного простору у школі. Формування довіри у класі», в якому взяли участь учасники закладів освіти м. Ужгорода та інших міст.

Безпечний простір у школі забезпечує: наявність безпечних умов навчання та праці комфортну міжособистісну взаємодію, сприяючи емоційному благополуччю учнів, педагогів та батьків, відсутність будь-яких проявів насильства та наявність достатніх ресурсів для їх запобігання, дотримання прав і норм фізичної, психологічної, інформаційної та соціальної безпеки кожного учасника освітнього процесу. Робота над створенням безпечного простору не припиняється з досягненням певного результату — це безперервний процес: реагування на нові виклики життя, пошуку нових можливостей, ресурсів генерування ідей та правил.

Отже, що таке безпечний простір у школі? Які його ознаки? Як його створити? Ці та інші питання учасники обговорили під час тренінгу.

Матеріали тренінгу створені на за результатами проходження практичного курсу “Створення безпечного середовища для дітей в умовах війни” для вчителів та шкільних психологів, який проходив в межах програми “UKRAINE IS THE CAPITAL OF GREAT PEOPLE”, організований командою GoGlobal.