Home » Головна » Професійні спільноти: кращі міжнародні практики

Професійні спільноти: кращі міжнародні практики

29 квітня 2022 року працівники ЦПРПП Ужгорода  ознайомилися з однією із кращих міжнародних практик створення та діяльності професійних спільнот.

Український інститут розвитку освіти спільно з Всеукраїнським фондом «Крок за кроком» та Європейським центром ім. Вергаланда організували серію вебінарів «Професійні спільноти: кращі міжнародні практики». Перша  онлайн-зустріч відбулася  із докторкою філософії, консультанткою Паскаль Момпоу-Гайяр. Спікер розповіла про те, яким чином розвивати довіру та співпрацю за допомогою професійних спільнот онлайн. Говорилося про досягнення сталих змін в освіті, про норми спілкування та якість співпраці. Пані Паскаль продемонструвала трансформаційну модель неперервної освіти.

Цікавою також  була практична частина зустрічі, де працівники центрів професійного розвитку України мали можливість, працюючи в групах, вибудовувати свій алгоритм дій. Паскаль  запропонувала нам поекспериментувати з  онлайн-простором, в якому вчителі могли б брати участь у розмові та співпрацювати над питаннями та проблемами, які вони вважають важливими.

Дякуємо за  поради,  які варто пам’ятати, коли  експериментуємо зі  спільнотами.

Чекаємо  наступних зустрічей, що допоможуть нам належним чином зрозуміти специфіку діяльності професійних спільнот до кінця. Адже «самому треба  багато знати, щоб інших навчати», тому  на часі сьогодні  переймати досвід  кращих міжнародних практик.