Home » Головна » Уроки підтримки. Початкова освіта

Уроки підтримки. Початкова освіта

Слава Україні! Колеги! Непрості часи потребують максимальної зібраності та витримки. А ще — підтримки. Ми маємо підтримувати одне одного, допомагати та вірити в нашу перемогу. Однією зі сфер життя, яка зараз постраждала як і інші, є освіта. А діти — найбільш вразлива категорія. Саме для того, аби підтримати учнів, ми підготували добірку інтернет-ресурсів освітніх ініціатив. Сьогодні ми зупинимось більш детально на ресурсах, які допоможуть нашим молодшим школярам та дошкільнятам, їхнім батькам та вчителям.

  1. Освітній проєкт «На Урок» один із перших днів військової агресії Росії проти України запровадив «Уроки підтримки» для всіх школярів країни.
    Кожного дня на YouTube-каналі проєкту виходять нові цікаві уроки від викладачів онлайн-школи «На Урок», які допоможуть школярам не випасти з освітнього процесу та отримувати нові знання навіть у таких складних умовах.
    Достатньо просто перейти на YouTube-канал проєкту (На Урок: онлайн-школа –    YouTube):  немає жодних додаткових реєстрацій. Уроки можна переглядати як онлайн, так і у записі, навчайтеся тоді, коли вам зручно та коли є можливість. Також є посилання на плей-лист із уже проведеними заняттями: https://goo-gl.me/7Jbzs .
  1. ОНЛАЙН-РОЗКЛАД
    Разом із компанією Google Україна в МОН створили спеціальну платформу — Онлайн-розклад. Діти з 1-го по 11-й клас можуть переглядати час занять через інтерактивний Google-календар. Сайт доступний для усіх бажаючих у реальному часі. Всеукраїнський розклад | Міністерство освіти і науки України (mon.gov.ua)
  2. ПРОЄКТ «НАВЧАННЯ БЕЗ МЕЖ»
    Не варто перейматися і тим, хто знаходиться у зонах, де поганий доступ до інтернету чи мобільного зв’язку. У понеділок, 14 березня, розпочався освітній проєкт «Навчання без меж». Дана програма є спільною розробкою Міністерства освіти і науки України, Міністерства культури та інформаційної політики, українських телеканалів «ПЛЮСПЛЮС», «Піксель» та «Суспільне», а також платформ онлайн-телебачення MEGOGO, Київстар ТБ, 1+1 video та sweet. tv. А це означає, що до навчального процесу можна долучитися, увімкнувши дані канали.
  3. Онлайн-навчання для всіх дітей України, які можуть доєднатися до занять в Zооm: від Академії Сучасної Освіти А+. Подробиці тут.
  4. Доступ до річних матеріалів 1-11 класів безкоштовно: від дистанційної школи «Центр освіти «Оптіма». Потрібно зареєструватися, вказати свою електронну пошту, і на неї приходить посилання та пароль для входу.
  5. Участь в живих уроках, навчальні матеріали за весь рік, додаткові активності для діток від ThinkGlobal.
  6. Екстернат-платформа ALTERRA ONLINE EXTERNAT Eкстернат Онлайн школа (alterraschool.space) дає доступ до матеріалів та тестів.
  7. Безкоштовні щоденні зустрічі онлайн з дітьми від 6 років: танці, ігри, англійська, перегляд фільмів та інше. Розклад оновлюється кожного дня на сторінці і Telegram-каналі @OkStudy127
  8. Безкоштовна реєстрація на онлайн уроки і регулярні щоденні зустрічі дітей з психологом від наукового ліцею Клима Чурюмова Науковий ліцей Чурюмова (cigs.com.ua)
  9. Вільний доступ до повного пакету “Слухач” (1-11 класи) для самонавчання – повна шкільна програма від Центру Дистанційної Освіти “Джерело” Центр Дистанційної Освіти Джерело, дистанційна школа (ub.ua)
  10. Уроки в запису та онлайн. Тут можна зареєструватися, а тут знайти уроки українською, англійською та російською мовами. Проєкт School Navigator. Довідковий центр (eduforsafety.com.ua)
  11. Дистанційна школа «Оптіма» відкрила безоплатний доступ до річних матеріалів для 1-11 класів. Після реєстрації всі бажаючі отримають посилання та паролі для входу.
  12. Дистанційна школа «Liko Education Online» відкриває безплатний доступ до навчання на платформі «Liko Education Online» для всіх охочих. Інструкція для реєстрації на навчання (2-11 класи) за посиланням.
  13. Відеоуроки для 1-2 класів
    Доступні в онлайн режимі на YouTube каналі “Центрольний” м. Полтава: https://www.youtube.com/playlist?list=PLWifnxrfiSt2uHZpp3tl792inokbxK-3j
    YouTube канал Нова Школа 2 клас https://www.youtube.com/channel/UC5p5EUYMbIzj5_IAcPP2EIg/featured
  1. Відеоуроки для 1- 4 класів
    Переглянути Відеоуроки для дистанційного навчання 1, 2, 3 і 4 класи.
    Уроки також доступні в онлайн режимі на YouTube каналі: https://youtu.be/7YByCUKuEmA
  1. Сайт та YouTube-канал Нової школи (1-11 класи)
    Наповнення: відеоуроки з шкільної програми.
    Матеріал структурований за класами та предметами, тому на сайті легко зорієнтуватися і визначити, чи є потрібні для вас предмети чи матеріал.
    Сайт https://video.novashkola.ua
  1. Віртуальна школа “Ранок” (1-11 класи)
    Онлайн канал Ютуб: https://www.youtube.com/channel/UCeFZd8UVIhapGoVVcpN6HDQ/videos
    Освіта має бути доступною для всіх, а карантин — не перешкода для поліпшення навичок та поглиблення знань, — вирішили ми у видавництві «Ранок». Тому до завершення карантину проводимо безкоштовні онлайн-уроки для учнів та віртуальні педради для вчителів у Віртуальній школі «Ранок»
  1. Безкоштовний доступ проєкту «Розумники» (Smart Kids) (1-4 класи)
    У рамках реалізації Всеукраїнського проєкту «Розумники» (Smart Kids) для всіх шкіл України відкрито безкоштовний доступ до 50 електронних освітніх ресурсів для 1–4 класів з української мови та математики (http://edugames.rozumniki.ua/subscribe/).
  1. Відеоуроки для початкової школи
    https://www.youtube.com/channel/UCEiSptaIS5XIFcGvQV12gMA/videos
  1. Відеоуроки для дошкільнят
    Відео заняття в закладах дошкільної освіти (Одеса): https://osvita-omr.gov.ua/https-osvita-omr-gov-ua-diialnist-napriamky-roboty-ikt-dystantsiina-osvita-doshkilni-zanyattya/
    https://learning.ua/matematyka/doshkilniata/
    https://www.youtube.com/user/reverslink/playlists
    Матеріали взято із сторінки Освітній Land у Фейсбуці https://www.facebook.com/groups/465854267604758/post_tags_list/
    Відеоуроки для 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 та 9, 10 і 11 класів (ОНОВЛЕНО) (erudyt.net)
  2. Математика
    Безкоштовні авторські відеоуроки з математики  для 4-11 класів на youtube-каналі “Топ Школа” 4 клас. Математика https://www.youtube.com/watch…
  1. Англійська мова
    Для початківців (english-online.org.ua)