Home » Головна » Онлайн-засідання професійної спільноти вчителів історії та правознавства

Онлайн-засідання професійної спільноти вчителів історії та правознавства

17.02.2022 р. відбулося онлайн-засідання Професійної спільноти вчителів історії та правознавства на тему “Методика використання історичних карт на уроках історії як засіб формування інформаційної компетентності”.

По темі свою навчальну, пізнавальну й наукову лабораторію та свій педагогічний досвід перед професійною спільною розкрили колеги Ужгородської СЗОШ І-ІІІ ступенів-2 з поглибленим вивченням окремих предметів Ужгородської міської ради Закарпатської області, а саме: Гиря К. С., Біланін І. В., Граб О. І. та Бабяк Я. М.

Гиря К.С. ознайомила присутніх з теоретичними засадами використання  різних видів історичних карт, ментальних карт на уроках історії.

Своїм досвідом роботи з контурними картами поділився Біланін І.В. Він відзначив позитивні моменти, а також окреслив виклики у роботі з учнями 5 класів, адже саме на уроках історії діти вперше знайомляться з таким видом роботи як робота з картою.

Багаторічний досвід роботи з атласами – шаблонами презентувала Граб О.І. Вона відзначила велику зацікавленість дітей  під час роботи з атласами – шаблонами, адже у них є багатий історичний матеріал та  різнорівневі завдання для перевірки історичної та просторової компетентностей учнів.

Бабяк Я. М. ознайомила учасників Професійної спільноти вчителів історії та правознавства з можливостями використання онлайн ресурсів. А саме:

YouTube канали для дистанційного навчання:

Електронними картами: