Home » Головна » Тренінг «Система ключових компетенцій в НУШ»

Тренінг «Система ключових компетенцій в НУШ»

17 лютого 2022 року  на платформі Zoom педагоги Ужгородської загальноосвітньої школи №15 у  рамках засідання Школи вчителя НУШ професійної спільноти вчителів початкових класів  провели  тренінг на тему: «Система ключових компетенцій в НУШ».

Розпочала зустріч консультант КУ «Центру професійного розвитку педагогічних працівників» Юрик О.М.. Вона наголосила учасникам про важливість формування ключових компетентностей учнів початкових класів в умовах Нової української школи та вивчення практичних інструментів, дієвих  для  їх формування.

Модератор зустрічі,  Дано О.А. під час виступу зупинилась на теоретичних аспектах поняття компетентність, компетенція та її складові.

Вчитель початкових класів Поршун Т.В. поділилась досвідом формування такої компетентності як підприємливість та фінансова грамотність. Вона представила приклад фінансової гри,  яка допомагає учням швидко приймати рішення брати на себе відповідальність та злагоджено працювати в команді.

Практичні поради щодо  роботи у мультимедійному ресурсі Padlet  для учасників тренінгу надала  Цимбал Ж.М. Учителі активно розв’язували завдання і спостерігали в режимі онлайн за процесом заповнення інформацією дошки Padlet.

Янцо І.М. продемонструвала актуальність  та ефективність використання інфографіки в освітньому процесі. Доповідач ознайомила присутніх із сервісами, які надають  можливості  створення інфографіки. На завершення  учасники тренінгу долучилися до створення зразка інфографіки на платформі canva.