Home » Головна » Трансформація – поштовх до розвитку

Трансформація – поштовх до розвитку

952 педагоги, представники 28 професійних спільнот міста Ужгорода, стали учасниками методичних освітянських зустрічей у межах Серпневої конференції-2021, що проходила під гаслом «Трансформація – поштовх до розвитку». Три дні поспіль, 25-27 серпня 2021 року, керівництво та консультанти Центру професійного розвитку педагогічних працівників Ужгородської міської ради консультували освітян міста з актуальних напередодні навчального року питань. Керівники професійних спільнот чітко та вичерпно ознайомили присутніх на зборах учасників з методичними рекомендаціями щодо роботи в закладах дошкільної освіти, а також рекомендаціями щодо вивчення у закладах загальної середньої освіти навчальних предметів у 2021-2022 н. р.

З метою визначення траєкторії професійного розвитку кожен із учасників конференції оцінював власну професійну майстерність, відповідаючи на питання анкети, розробленої Державною службою якості освіти.

Працівники Центру презентували освітянам документ про професійний стандарт учителя. Слухачі ознайомилися з компетентностями, кваліфікаційними рівнями та трудовими функціями прописаними в даному документі. Проаналізувавши всі аспекти професійного стандарту, педагоги дійшли висновку, що згаданий документ та сам стандарт учителя дає освітянам величезну свободу у питаннях вибору форм та шляхів підвищення своєї професійної майстерності.

Простором для жвавого обговорення, не залишивши нікого байдужим, став обмін ідеями на тему «Самодисциплінований учитель – самодисциплінований учень. Педагогічний етикет – сучасні норми поведінки у закладі освіти». Педагоги охоче дискутували щодо морально-етичного образу сучасного вчителя. Під час презентації даної теми шляхом роботи в групах було проаналізовано моделі небезпечної поведінки педагога та учнів у навчально-виховному процесі.

Як заохотити дітей до навчання? Відповідь на це запитання дала Меліса Сальгеро, переможець Global Teacher Prize – 2019, учителька з Нью-Йорка. Учасники серпневих конференцій мали змогу переглянути відео з її участю.

Під час зустрічі 52 асистентами вчителів їх координатор Центру запропонувала присутнім переглянути фільм «Зірочки на землі», у якому йдеться про долю хлопчика з обмеженими можливостями. Багато корисної інформації отримала ця категорія учасників від спікера заходу та керівника професійної спільноти.

Усі зустрічі пройшли в дружній атмосфері співпраці та взаємодопомоги. Отримавши багато позитивних емоцій та налаштувавшись на активний робочий лад, педагоги черговий раз переконались, що найкращий орієнтир – це безперервний професійний розвиток.

Багато освітян долучилися до онлайн-анкетування «Що думають педагоги?». Побажання педагогів будуть враховані в подальшій роботі, що безпосередньо пов’язана з вами, шановні колеги-педагоги.
Ми спрямовуватимемо свою діяльність на формування підходів щодо забезпечення якісної дошкільної та загальної середньої освіти.

Усі матеріали, що використані на засіданні спільнот, будуть розміщені на сайті Центру професійного розвитку педагогічних працівників Ужгородської міської ради.

Точки дотику знайдено! Дякуємо всім за чудові зустрічі та можливість співпраці! Не секрет, що живе спілкування стає дедалі більшою розкішшю, тому нам вдалося створити комфортне середовище для спілкування, що збагачує, надихає та посилює мотивацію до самореалізації.

Світлини з проведених зустрічей можна переглянути  тут.